چهارشنبه کاری مصاحبه با مهندس مکانیکی که برنامه نویس شد!
این هفته تصمیم گرفتیم تا چهارشنبه کاری متفاوتی را همراه با شما تجربه کنیم. چهار شنبه کاری از جنس مصاحبه ...
"آبیگیل ون بورن" یک جمله زیبا داره که میگه: "اگر می توانستیم تجربه هایمان را به اندازه ای که ارزش داشتند بفروشیم همه میلیونر بودیم!!" همیشه استفاده از تجربه انسان هایی که مسیری مشابه مسیر زندگی حرفه ای ما دارند میتونه کمک خوبی برای همه ما باشه. تجربه ارزش زیادی داره تا جایی که ممکنه تجربیات یک نفر مسیر زندگی یک دانش آموز را تغییر بده. به همین دلیل ما هم تصمیم گرفتیم تا از تجربیات اساتید استاد سلام برای شما بگیم با این امید که این تجربیات برای کسانی که قصد ورود به دنیای برنامه نویسی دارند مثمر ثمر باشه. با ما همراه باشید
در ابتدا لازم میدونم از استاد توانمند و با تجربه استاد سلام، آقای "شایان جمشیدی" به سبب وقتی که در اختیار ما قرار دادند تشکر کنم.
با سلام و تقدیم احترام به آقای جمشیدی
با سلام خدمت همه همکاران گروه استاد سلام
شایان جمشیدی هستم کارشناس ارشد مهندسی مکانیک، حدود 12 ساله که در عرصه آموزش نرم افزار فعالیت دارم و حدود 3 ساله که با گروه استاد سلام همکاری می کنم.
برنامه نویسی به انسان یاد میده که چطور فکر کنه و اگه به موانعی بر خورد (که حتما بر میخوره) راه منطقی و درست را پیدا کنه و البته انعطاف پذیر بشه.
پایتون، چون دستور زبان آسونی داره و از سرعت توسعه بالایی برخورداره؛ هم مقبولیت بالایی داره و هم زبان صنعتی و آکادمیک هست و در عین داشتن پکیج های زیاد میتونه در فیلدهای زیادی از وب تا هوش منصوعی به کمک کاربر بیاد.
اولین تجربه، تجربه شگفت انگیز جمع دو عدد در رایانه بود. این که به یک سیستم بگی چه کاری انجام بده و سیستم همون کارا برای شما به سرعت انجام بده.
برنامه نویسی یکی از پر درآمد ترین شغلهای دنیاست البته کمی در ایران متفاوته، این هم بخاطر اینه که در حال گذار از تفکر کم و بیش سنتی خودمون هستیم. البته در حال حاظر که همه چیز از نظر اقتصادی قفل کرده!!!
زیاد این اتفاق میفته برای یک برنامه نویس و بهترین کار استراحت دادن به پروژه است. معمولا در این مواقع بعد از چند ساعت تا یک روز استراحت به پروژه، راه حل را پیدا خواهید کرد.
مهاجرت اگر خوبی هایی داشته باشه بدی هایی هم داره!
برنامه نویسی بیش از ریاضی به نظم فکری و توانایی حل مساله نیاز داره. اگر توان حل مساله را داشته باشید میتونید برنامه نویس موفقی بشید. البته که داشتن دانش ریاضی از هر جهت به شما در این راه کمک میکنه.
ساختن ساختمان و یک بنا. برای هر منظوری باید یک نوع ساختمان ساخت. اجزا یکی هستند اما متودولوژی ها و نیازمندی ها متفاوتند. البته برنامه ها از جهت این که دیده نمیشن را نمی توان با ساختمان قیاس کرد و این قسمت سخت ساخت برنامه است.
بله اما کافی نیست!
اصولا رفتن به دانشگاه فقط پی و شالوده کار رو تو ذهن دانشجو می سازه و فقط مسیر و بردار جهت را به دانشجو نشان میده. بقیه اش به عهده خود فرد هست که خودش را به دانشی که دنبالشه مجهز کنه.
به قول گابی نیول بنیان گذار والوی "برنامه نویسان فردا جادوگران آینده هستند. میدونید شما به قدرت جادویی نسبت به افراد دیگر دست خواهید یافت. بنظرم این فوق العاده است"
به نظر من دانش آموزان و دانشجویان این حوزه باید سعی کنند ایده هاشون را با اصول کد نویسی ای که یاد می گیرند پیاده کنند و بیش از پیش به تغییر نگرششان و نگاهشان توجه کنند.
تمرین، تسلط بر زبان، تمرکز در یک فیلد خاص، مطالعه و مدیریت زمان
توانایی کار تیمی، توانایی حل مساله، تسلط بر تکنولوژی های مورد استفاده تو اون شرکت، آشنا به متولوژی های توسعه نرم افزار، نحوه نوشتن یک برنامه خوانا، توانایی داکیومنتیشن
هر جمله، توصیه یا تجربه ای که فکر می کنید برای علاقه مندان به این حوزه میتونه مفید باشه بفرمایید:
بهترین توصیه ای که من کوچک دارم اینه که اگه نگرش و نگاهشون همراه با معرفت و دانش و شجاعت و جسارت همراه بشه، حتما به موفقیت خواهند رسید.
با سپاس از همکاری شما
استاد سلام مرجع تخصصی تدریس خصوصی , تدریس خصوصی برنامه نویسی , تدریس خصوصی ریاضی و ... آرزوی روزهایی پر از سلامت و نشاط برای تمامی اساتید را دارد.
عالی